• Головна
  • Суші та роли: відмінності та особливості
Новини компаній
15:56, 22 липня

Суші та роли: відмінності та особливості

Новини компаній
Суші та роли: відмінності та особливості, фото-1

З кожним роком східна кухня стає все більш популярною в Україні. Японська кухня особливо полюбилася багатьом завдяки своєму унікальному смаку і доступності. Сьогодні суші та роли можна замовити з доставкою додому, що робить їх ще більш привабливими для любителів смачно поїсти.

Для тих, хто хоче насолодитися справжніми японськими стравами, доступна доставка преміум ролів від Cappi.uaі. Приємного апетиту!

Але перш ніж робити замовлення, важливо зрозуміти, чим відрізняються суші від ролів.

Що таке суші?

Суші, або сусі по-японськи, є традиційною стравою Японії. Основні інгредієнти - риба і рис - найдоступніші продукти в цьому регіоні. Рис давно є головною сільськогосподарською культурою в Японії.

Колись слово «суші» означало рибні заготівлі, а рис використовували як консервант і не вживали в їжу. Згодом рибу стали консервувати без використання рису. Сучасні суші, в тому вигляді, в якому ми їх знаємо, з'явилися на початку минулого століття і відтоді практично не змінилися.

Відмінності між суші та ролами

Багато любителів східної кухні не знають, чим відрізняються суші від ролів. Насправді роли - це різновид суші. Хоча ця японська їжа дуже популярна, досі достеменно невідомо, хто її творець.

Суші зазвичай мають овальну форму і являють собою корж із рису зі шматочком риби зверху, обв'язаний смужкою водорості норі. Роли ж, як випливає з назви (від англ. «roll» - скручувати), мають інший вигляд. У ролах рис і начинка знаходяться всередині складеної норі. Такі роли називаються норі-макі. Якщо норі загортається всередину, а зверху страву посипають кунжутом або ікрою, то це уро-макі.

Склад суші та ролів

Для приготування суші та ролів використовують безліч інгредієнтів. Ось основні продукти, які незмінно входять до складу цих страв:

  • Рис із високим вмістом клейковини
  • Цукор
  • Сіль
  • Японський оцет
  • Морепродукти: креветки, вугор, сьомга
  • Водорість норі

Як начинку також можуть використовуватися сир, огірок, авокадо або м'ясо. Любителі сучасної японської кухні оцінять такий вид страви, як гарячі роли.

Суші та роли: відмінності та особливості, фото-2

Приготування суші та ролів

Приготування суші здається нехитрим процесом: потрібно просто зробити з рису корж і помістити зверху рибу. З ролами все трохи складніше. Спочатку необхідно розподілити рис по норі, потім укласти начинку і скрутити роли за допомогою спеціальної бамбукової циновки. Потім рулет акуратно розрізають на кілька частин, щоб вийшли роли середнього розміру з рівномірно розподіленою начинкою і рисом.

Отже, суші - це маленькі коржі з рису і морепродуктів, які виготовляються вручну. Роли ж являють собою рулет із норі, рису і начинки, скручений за допомогою рогожі, і можуть бути як холодними, так і гарячими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...